شنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۸
کد مطلب : 56944
جالب است ۰
خبرگزاري فارس: در حالي كه سه ماه تا آغاز اعزام زائران خانه خدا باقي مانده است، عربستان علاوه بر تزريق واكسن مورد تأييد سازمان بهداشت جهاني، قرنطينه ۷۲ ساعته و انجام آزمايش كرونا پس از ورود به اين كشور را از شروط پذيرش زائر خارجي اعلام كرده است.

شيوع كرونا يك سال زائران حج تمتع از كشورهاي مختلف جهان را براي تشرف به سرزمين وحي محروم كرد و همچنان با وجود برقراري عمره مفرده براي افراد ساكن عربستان، سعودي‌ها زائران خارجي را پذيرش نمي‌كنند.

با اين وجود، آن طوري كه عربستان در حال برنامه‌ريزي است، به نظر مي‌رسد حج تمتع سال جاري براي زائران خارجي هم با رعايت نكات بهداشتي برگزار شود. چرا كه نيمه اسفندماه سال گذشته يعني حدود ۶ ماه پس از انتظار كشورهاي اسلامي درباره تعيين تكليف حج تمتع، يكي از رسانه‌هاي عربي به نقل از وزير بهداشت سعودي با اشاره به لزوم تزريق واكسن براي تشرف به حج تمتع، اعلام كرد: «براي بهره برداري از امكانات بهداشتي مورد نياز در مكه مكرمه، اماكن متبركه و مدينه منوره و نقاط ورودي زائران حج امسال آماده شويد».

همه زائران خانه خدا بايد واكسن مورد تأييد سازمان بهداشت جهاني تزريق كنند

البته اين اولين واكنش سعودي‌ها درباره حج تمتع ۱۴۰۰ بود و پس از آن كشورهاي اسلامي نيز براي خريد واكسن به منظور تشرف به سرزمين وحي اهتمام پيدا كردند. تا آن زمان مشخص نبود كه منظور سعودي‌ها از ترزيق واكسن كرونا چه نوع واكسني است كه وزارت بهداشت اين كشور در روزهاي اخير اعلام كرد: « زائراني كه مي‌خواهند به حج تمتع مشرف شوند، بايد يك هفته قبل از ورود به عربستان واكسن مورد تأييد سازمان بهداشت جهاني را تزريق كنند».

مشكلي در زمينه تزريق واكسن حجاج نداريم

بر همين اساس، سيدعلي مرعشي، رئيس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر با بيان اينكه وزير بهداشت بابت تأمين واكسن حجاج كشورمان قول مساعد خود را اعلام كرده است، به خبرنگار حوزه حج و زيارت خبرگزاري فارس گفت: با اين تصميم وزير بهداشت مشكلي در زمينه تزريق واكسن حجاج نداريم و در صورت نهايي شدن وضعيت اعزام و سهميه ايران، واكسن كروناي زائران خانه خدا تزريق مي‌شود.

شروط جديد سعودي‌ها براي پذيرش زائر؛ قرنطينه ۷۲ ساعته و انجام آزمايش كرونا پس از ورود به عربستان

همچنين در روزهاي اخير عربستان، داشتن جوابيه منفي آزمايش كرونا ٧٢ ساعت قبل از ورود به اين كشور و قرنطينه ٧٢ ساعته پس از ورود به عربستان و همچنين انجام مجدد آزمايش كرونا پس از ۴۸ ساعت را از ديگر ضوابط پذيرش زائر عنوان كرده است كه مرعشي در اين رابطه نيز با بيان اينكه با توجه به استمرار كرونا معاينات زائران براي تأييد استطاعت جسمي در حج تمتع سال جاري با اعمال محدوديت و بر اساس پروتكل‌هاي بهداشتي خواهد بود، مي‌افزايد: ما پس از اعلام طرف سعودي درباره سهميه و نحوه پذيرش زائران، اقدام به معاينات پزشكي مي‌كنيم و به طور حتم اعزام افراد پرخطر و آنهايي كه بيماري زمينه‌اي دارند، با شرايط موجود منتفي خواهد بود.

سازمان حج و زيارت به عنوان متولي اعزام زائران به حج تمتع، از سال گذشته كه برپايي حج تمتع براي زائران خارجي لغو شد، برنامه‌ها را براي آمادگي زائران به منظور اعزام به سرزمين وحي ادامه داد؛ تا جايي كه حتي زائران خانه خدا براي بالا نرفتن هزينه سفر به حج تمتع، همه هزينه اين سفر كه ۳۲ تا ۴۱ ميليون تومان بود، پرداخت كردند.

عربستان درباره وضعيت حج تمتع ۱۴۰۰ و سهميه كشورها اظهار نظر نكرده است

البته هنوز با وجود اينكه كمتر از سه ماه تا آغاز اعزام زائران به سرزمين وحي طبق روال سال‌هاي گذشته باقي مانده است، هنوز دستورالعمل و مصوبه خاصي براي اعزام زائران اعلام نكرده است و يكي از دلايل اين امر را نامشخص بود وضعيت حج تمتع از سوي عربستان اعلام مي‌كند؛ چرا كه سعودي‌ها همچنان با هيچ كشوري براي حضور زائران كشورهاي مختلف تفاهم‌نامه امضا نكردند و سهميه كشورها با توجه به شرايط كرونا و لزوم رعايت فاصله اجتماعي اعلام نشده است.

اكبر رضايي، معاون امور حج و عمره سازمان حج و زيارت نيز با بيان اينكه وضعيت روشني درباره حج تمتع ۱۴۰۰ از سوي عربستان اعلام نشده است، به خبرنگار فارس گفت: مهم‌ترين موضوع در اعزام به حج تمتع، حفظ سلامت زائران است و تدابير ما نيز براي اعزام كاروان‌ها مبتني بر اين امر برنامه‌ريزي مي‌شود. البته هنوز ما همچون ساير كشورها تفاهم‌نامه حج را با عربستان امضا نكرديم كه بتوانيم به درستي تصميم‌گيري كنيم.

اين امر در حالي است كه تفاهم‌نامه حج تمتع با كشورهاي اسلامي هر سال در ماه‌هاي جمادي الاول و جمادي‌الثاني منعقد مي‌شد، اما اكنون با گذشت سه ماه همچنان سعودي‌ها درباره امضاي تفاهم‌نامه چه به صورت حضوري و چه به صورت آنلاين اظهارنظري نكرده‌اند و كشورهاي اسلامي براي تشرف به حج تمتع بلاتكليف هستند.

عربستان چگونه محدوديت اقامت زائران با شرايط كرونايي را مديريت مي‌كند؟

يكي ديگر از محدوديت‌هاي جديدي كه براي اعزام زائران به حج تمتع از سوي وزارت بهداشت عربستان اعلام شده است، رعايت فاصله‌گذاري اجتماعي در محل اقامت حجاج به ميزان يك متر و نيم است كه با اين وضعيت به طور حتم عربستان با توجه به امكانات و محدوديت در اقامت زائران به ويژه در مدينه منوره، براي پذيرش زوار محدوديت‌هايي همچون كاهش سهميه كشورها در نظر خواهد گرفت كه البته هنوز با توجه به اينكه سعودي‌ها در اين باره اظهارنظر نكردند، متوليان حج و زيارت نمي‌توانند به طور مشخص در اين رابطه تصميم‌گيري كنند.

حج تمتع سال گذشته با توجه به شيوع كرونا فقط براي افراد ساكن عربستان برگزار شد. البته سعودي‌ها يك ماه پس از شيوع كرونا از كشورهاي اسلامي خواستند براي تشرف به سرزمين وحي برنامه‌ريزي نكنند و پس از اين اظهارنظر برخي كشورها با تداوم كرونا از حضور در حج تمتع انصراف دادند تا اينكه در نهايت چند روز قبل از آغاز عمليات حج تمتع، عربستان از نپذيرفتن زائر خارجي براي انجام مناسك حج تمتع خبر داد و در نهايت حج سال ۹۹ براي حدود ۱۰ هزار ساكن عربستان صورت گرفت.

https://deyarkaroon.ir/vdchkwnm.23n-kdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما