چهارشنبه ۲ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۱
کد مطلب : 59548
جالب است ۰
با به تعويق افتادن حج براي دومين سال پياپي، سازمان حج و زيارت وضعيت زائراني را كه از دو سال پيش در نوبت انتظار حج ايستاده‌اند هنوز مشخص نكرده است.

به گزارش ايسنا، طبق آخرين آماري كه نماينده ولي فقيه در امور حج اعلام كرده هم‌اينك حدود يك ميليون و ۲۰۰هزار نفر در نوبت حج هستند كه تا كنون نوبت انتظار آن‌ها براي اين سفر به ۱۴ تا ۱۵ سال رسيده است. اگر سهميه‌اي كه به طور معمول عربستان هر سال به ايران اختصاص مي‌دهد، درنظر گرفته شود بعضي از اين زائران كه در آخرين سال‌ها (اواخر دهه ۸۰) براي حج ثبت‌نام كرده‌اند تا ۱۴ سال ديگر بايد منتظر رسيدن نوبت سفرشان بمانند.  

عربستان پس از توسعه حرم‌ها سهميه ايران را به حدود ۸۵ هزار نفر رساند. اين سهميه در سال‌هاي ۹۷ و ۹۸ ثابت مانده بود و پيش‌بيني بر اين بود كه در سال ۹۹ نيز سهميه ايران همين ميزان باشد، اگرچه هر سال سهم اضافي درخواست مي‌شود. سهميه حج هر كشور براساس مصوبه سازمان همكاري‌هاي كنفرانس اسلامي و بنا بر جمعيت هر كشور تعيين مي‌شود كه به ازاي هر يك‌هزار نفر يك حاجي براي هر كشور است.

در سال ۹۸، از بين جمعيت منتظر بنا به اعلام سازمان حج و زيارت، حدود ۷۴ هزار و ۸۰۰ زائر براي حج ۹۹ ثبت‌نام خود را تكميل كرده و هزينه آن را كامل پرداخته بودند كه حج به دليل همه‌گيري ويروس كرونا بدون حضور زائران خارجي و محدود برگزار شد و آن زائران هم به صف انتظار برگشتند.

رئيس سازمان حج و زيارت در همان سال با تعليق حج، با اين وعده كه اگر انصراف ندهند، سهميه آن‌ها براي حج بعد محفوظ مي‌ماند، درباره سرنوشت پول آن‌ها گفته بود: در صورت برگزار نشدن حج، سازمان حج و زيارت به جاي سرمايه‌گذاري ريالي به نيابت از اين زائران، قراردادهاي مسكن و حمل و نقل و تداركات را با لحاظ شرايط اضطراري در عربستان مي‌بندد و اين خدمات در سال بعد بر مبناي قراردادهاي امسال (۱۳۹۹) به زائران ما ارائه مي‌شود و تحولات اقتصاد جهاني و نرخ برابري ارز و ريال و هرگونه افزايشي در نرخ‌ها متوجه هزينه‌هاي اعزام حجاج ما در سال آينده نخواهد شد.

در سال ۱۴۰۰ با احتمال افزايش هزينه حج به دليل محدوديت‌هايي كه تحت‌تاثير كرونا حاكم شده است، ايران منتظر برگزاري حج حتي با حضور تعداد محدودي از زائران بود كه عربستان در دقيقه ۹۰، حج را براي دومين سال پياپي براي زائران خارجي تعليق كرد و قرار شد همانند سال قبل با جمعيتي محدود اين مراسم را برگزار كند كه اين تصميم با اعتراض ايران مواجه شد. حجت‌الاسلام والمسلين سيدعبدالفتاح نواب، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت هفته گذشته در نماز جمعه قم گفت كه عربستان مي‌توانست با رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي حج را با ظرفيت محدود برگزار كند، اما متاسفانه براي دومين سال حج براي حجاج خارج از عربستان تعطيل شد.

او با اشاره به تعطيلي‌هاي حج در طول تاريخ، گفته بود: اين تعطيلي‌ها به خاطر ناامني‌ها و مشكلات بوده كه به طور كامل تعطيل شده است. پس از پيروزي انقلاب اسلامي شاهد دو بار تعطيلي حج يكي چند سال بعد از جمعه خونين و ديگري بعد از حادثه منا در سال ۹۵ بوديم و اين دو سال هم به دليل شيوع ويروس كرونا تعطيل شده است.

نواب اضافه كرده كه امسال قرار شده ۶۰ هزار نفر در مراسم حج شركت كنند، از اين تعداد، ۱۵ هزار نفر را براي مردم عربستان در نظر گرفتند، در حالي كه اين مردم فرقي با ديگر مسلمانان جهان در كشورهاي مختلف ندارند، اما سرانه شركت مسلمانان از كشورهاي مختلف با كشور عربستان يكسان نيست.

نماينده ولي فقيه در امور حج گفته كه يك ميليون و ۲۰۰ هزار نفر از ايران در نوبت حج هستند كه برخي از اين افراد ۱۴ يا ۱۵ سال در اين نوبت قرار دارند.

سازمان حج و زيارت اكنون با پيش‌بيني طولاني‌تر شدن نوبت انتظار حج و تعليق آن براي دومين سال، لازم است تكليف زائراني را كه از سال گذشته براي حج ثبت نام كرده‌اند و زائران كهنسالي كه نوبت انتظار آن‌ها به ۱۴ سال رسيده و در وضعيت نامعلومي قرار گرفته‌اند، مشخص كند و درباره وضعيت آن‌ها و شرايط انصراف و محفوظ ماندن سهميه توضيح دهد.

https://deyarkaroon.ir/vdcaamnm.49noy15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما