مطالعات نشان مي دهد خطر آسيب كبدي براي افراد مبتلا به چاقي يا ديابت بيشتر است.
مهر به نقل از ساينس ديلي، يك مطالعه جديد نشان داد كه خوردن فست فود با بيماري كبد چرب غيرالكلي مرتبط است؛ وضعيت بالقوه تهديد كننده جان كه در آن چربي در كبد تجمع مييابد.
محققان كشف كردند افراد مبتلا به چاقي يا ديابت كه ۲۰ درصد يا بيشتر از كالري روزانه خود را از طريق مصرف فست فود دريافت ميكنند، در مقايسه با افرادي كه كمتر فست فود خورده يا اصلاً فست فود مصرف نميكنند، سطح چربي كبدشان به شدت افزايش مييابد. و زماني كه يك پنجم يا بيشتر از رژيم غذايي آنها فست فود باشد، افزايش متوسطي در چربي كبد دارند.
«آني كارداشيان»، متخصص كبد از مؤسسه پزشكي كِك و نويسنده ارشد اين مطالعه، گفت: «كبدهاي سالم حاوي مقدار كمي چربي، معمولاً كمتر از ۵ درصد هستند و حتي افزايش متوسط چربي ميتواند منجر به بيماري كبد چرب غيرالكلي شود. افزايش شديد چربي كبد در افراد مبتلا به چاقي يا ديابت به ويژه قابل توجه است و احتمالاً به دليل اين واقعيت است كه اين شرايط باعث ايجاد حساسيت بيشتر براي تجمع چربي در كبد ميشود.»
اين يافتهها همچنين نشان ميدهد كه مصرف مقدار نسبتاً متوسطي از فست فودها كه كربوهيدرات و چربي بالايي دارند، ميتواند به كبد آسيب برساند.
كارداشيان ميگويد: «اگر مردم يك وعده غذايي در روز در يك رستوران فست فود بخورند، ممكن است فكر كنند كه ضرري ندارند. اما اگر آن يك وعده غذايي حداقل برابر با يك پنجم كالري روزانه شأن باشد، كبد خود را در معرض خطر قرار ميدهند.»
بيماري كبد چرب غيرالكلي كه به عنوان استئاتوز كبد نيز شناخته ميشود، ميتواند منجر به سيروز يا زخم كبد شود كه ميتواند باعث سرطان يا نارسايي كبد شود.