جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۶
کد مطلب : 118461
جالب است ۲
نخستین مجتمع پرتو فرایند جنوب غرب کشور (سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما) با هدف توسعه کاربردهای صلح آمیز فناوری هسته ای با حضور محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در شهرک صنعتی شماره 2 اهواز افتتاح شد.
افتتاح مجتمع پرتو فرایند در اهواز با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی کشور
به گزارش پایگاه خبری دیار کارون؛ رییس سازمان انرژی اتمی ایران در آیین افتتاح مجتمع پرتو فرایند جنوب غرب کشور با تبریک اعیاد شعبانیه و چهل وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پرتودهی محصولات کشاورزی موجب کاهش ۴۰ میلیون تن ضایعات محصولات کشاورزی می‌شود که در امنیت غذایی کشور نقش مهمی دارد.

محمد اسلامی با اشاره به اهمیت احداث مراکز پرتودهی اظهار داشت: پرتودهی به محصولات کشاورزی می‌تواند در فرایندهای تولید ، صادرات و ارزآوری مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه در بخش مواد غذایی از ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی، ۳۰ درصد آن معادل ۴۰ میلیون تن به ضایعات تبدیل می‌شود که اتفاق ناخوشایندی است خاطر نشان کرد: با فرایند پرتودهی، باقیمانده آفات و سموم از بین می‌رود، همچنین استفاده از این طرح تأمین سلامت مردم و امنیت غذایی کشور را به همراه دارد.

وی آلودگی ناشی از سموم را مانع صادرات محصولات کشاورزی دانست و گفت: با پرتودهی به محصولات کشاورزی، این مشکل برطرف شده و زنجیره ارزش محصولات غذایی شکل می‌گیرد.

اسلامی در ادامه گفت: همچنین با استفاده از فناوری و به کمک بخش خصوصی، ظرفیت‌سازی لازم برای تولید حدود ۵۰۰هزار تُن را انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه امروز در شرایطی به سر می‌بریم که تحریم‌های مختلفی برای ما ایجاد کرده‌اند تصریح کرد: ایران اسلامی همچنان پایدار است و جزو معدود کشورهایی هستیم که بدهی خارجی نداریم.

اسلامی با بیان اینکه ما توانسته‌ایم با تلاش و همت مردم خود را مقاوم نگه داریم اظهار کرد: عملیات روانی و سیاه‌نمایی دشمنان تمام شدنی نیست؛ امروز با تبعیت از مقام معظم رهبری همچنان به راه خود ادامه می‌دهیم.

وی افزود: دشمن جنگ اقتصادی را علیه ایران آغاز کرده و به دنبال فشار بر ملت است؛ امروز ارزش پول ملی ما بر اساس چه منطقی این‌چنین پایین آمده است، تولید در کشور بخوبی در حال انجام است لذا باید از ارزش پول ملی خود به‌خوبی حفاظت کنیم.
اسلامی ضمن قدردانی از تلاش‌های رییس مرکز پرتودهی اهواز، گفت: تاکید داشتیم که این کار در مرکز استان خوزستان پایه‌گذاری شود تا سایر بخش‌ها و به‌ویژه دانشگاه‌ها و فعالان حوزه انرژی از این مرکز استفاده کنند.

وی افزود: امروز در بخش سلامت و امنیت غذایی تکالیف راهبردی داریم؛ سایر کشورها دهه‌ها قبل از فرایند پرتودهی استفاده کردند و ما خیلی دیر به این تکنولوژی رسیدیم، به همین دلیل بنا داریم مراکز پرتودهی بیشتری در کشور ایجاد کنیم.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: امیدواریم فعالان این حوزه بتوانند با حمایت استانداری و جهاد کشاورزی استان از این فرصت به‌خوبی بهره‌برداری کنند. قطعا با یاری خداوند شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود.

استاندار خوزستان نیز در این آیین با اشاره به اهمیت احداث مرکز پرتودهی در استان گفت: این مرکز علاوه بر سلامت محصولات غذایی، نقش مهمی در صادرات خواهد داشت.
دکترسیدمحمدرضا موالی‌زاده گفت:با پیگیری دکتر اسلامی که منشأ تحول در کشور است، اولین مرکز پرتودهی در اهواز افتتاح شد که نقش مهمی در بهبود شرایط محصولات کشاورزی دارد.

وی افزود: از آنجا که دانش هسته‌ای در حال توسعه است، ما توانسته‌ایم با دست پرتوان دانشمندان هسته‌ای و تأکید مقام معظم رهبری این کار را جلو ببریم و به پیشرفت‌های ارزشمندی نائل شویم.

استاندار خوزستان از همه کسانی که تلاش کردند این کار ارزشمند در اهواز انجام شود قدردانی کرد.

وی ادامه داد: در استان خوزستان با ۱۸ میلیون تن محصولات کشاورزی، احداث چنین مرکز پرتودهی ضرورتی داشت تا بتوانیم در ارتباط با صادرات محصولات کشاورزی از تکنولوژی‌های جدید استفاده کنیم.

موالی‌زاده گفت: با توجه به حجم محصولات کشاورزی استان، احداث چندین مرکز پرتودهی در استان لازم است که امیدواریم با حمایت دکتر اسلامی این امر محقق شود.

محمد راضی جلالی معاون اقتصادی استاندار خوزستان نیز با بیان اینکه استان خوزستان با تولید سالانه ۱۸ میلیون تُن محصولات کشاورزی و باغی نخستین تولیدکننده محصولات کشاورزی در کشور است گفت: با راه اندازی این مرکز ، صادرات محصولات کشاورزی تضمین می شود.

وی به ضرورت راه اندازی یک مرکزپرتودهی محصولات کشاورزی در شمال خوزستان به عنوان قطب مهم تولید محصولات کشاورزی کشور گفت: با توجه به راه اندازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی در دزفول ، باید یک مرکز پرتودهی راه اندازی شود تا کشاورزان برای صادرات محصولات خود دغدغه ای نداشته باشند.

راضی جلالی راه اندازی مجتمع پرتودهی را گامی ارزشمند برای حضور موثرتر در بازارهای بین المللی بیان کرد و گفت: راه اندازی این مرکز تضمنی کننده سلامت محصولات کشاورزی استان خوزستان خواهد بود.

جواد سلطان کاظمی رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان نیز با بیان اینکه سالانه ۵۰۰هزار تُن محصولات کشاورزی از خوزستان صادر می شود افزود:خوزستان بزرگترین صادرکننده خرما درکشور است.

وی به تولید ۱۸ میلیون تُن محصولات کشاورزی در خوزستان اشاره کرد و افزود:راه اندازی مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در خوزستان علاوه بر اینکه بقایای سموم در محصولات کشاورزی را از بین می برد از ضایعات و نابودی محصولات جلوگیری می کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان ابراز امیدواری کرد زمینه استفاده بیشتر و بهتر از فناوری هسته ای در بخش کشاورزی خوزستان فراهم شود تا ارزش افزوده محصولات کشاورزی استان افزایش یابد.

زعیم حوزه های علمیه خوزستان و نماینده مجلس خبرگان رهبری در این آیین گفت:فقدان مراکز پرتودهی یکی از نواقص کشور است که امروز با ساخت ین مرکز، استان خوزستان به قدرت دست یافته است.

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری در ادامه افزود: وظیفه عقلی و شرعی ما است که از افرادی که در این عرصه خدمت می‌کنند تشکر و قدردانی کنیم. وی افزود: مقام معظم رهبری مکرراً از اقدامات انرژی اتمی تشکر می‌کنند و ما هم قدردان زحمات آقای اسلامی هستیم.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان ابراز امیدواری کرد بحث انرژی اتمی در کشور و استان به طور جدی دنبال شود، ما زمانی به غنی‌سازی ۲۰ درصد انرژی نیاز داشتیم، اما امروز این امر توسط دانش‌بنیان‌ها به خوبی انجام شده است. وی افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که غنی‌سازی انرژی باید به ۶۰ درصد برسد، امیدواریم این اتفاق مهم هر چه سریع‌تر محقق شود.

آیت الله موسوی جزایری در ادامه بهره گیری از فناوری هسته ای در بخش های مختلف بخصوص رادیو داروها را مهم ارزیابی کرد و افزود:دشمنان اسلام بقدری خبیث و بی رحم هستند که حتی داروهای حیاتی را به ما نمی دهند و خدا را شکر می کنیم که داروهای حیاتی را خودمان تولید می کنیم.

 مجتمع پرتوفرایند جنوب غرب کشور (سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما) با همت و تلاش جهادی متخصصان صنعت هسته ای شرکت توسعه کاربرد پرتوها با هدف تامین سلامت و امنیت غذایی کشور در کوتاه ترین زمان از شروع (در کمتر از چهار ماه) در اهواز به بهره برداری رسید.

در این مجتمع برای اولین بار در کشور امکان پرتودهی محصولات غلات و حبوبات به صورت فله با ظرفیت اسمی ۱۰۰ تن در شبانه روز فراهم می شود.

این مرکز اولین مرکز پرتودهی در استان خوزستان به شمار می رود که به موجب آن عمر محصولات کشاورزی، غلات و حبوبات افزایش می یابد؛ مجتمع پرتو فرآیند در مساحتی افزون بر پنج هزار و ۷۰۰ مترمربع در شهرک صنعتی شماره ۲ اهواز واقع شده است.

جلوگیری از ضایعات و هدر رفت محصولات کشاورزی و مواد غذایی، کاهش آلودگی های قارچی، انگلی و جمعیت حشرات ناقل افات، پاکسازی میکروبی انواع محصولات غذایی، افزایش زمان ماندگاری میوه ها و مواد غذایی و عدم نیاز به سردخانه به دلیل کاهش بار میکروبی از جمله مزایای استفاده از پرتودهی مواد غذایی است.

در پایان این مراسم از کارکنان این مجموعه با اهدا هدایا و لوح سپاس تقدیر شد.
https://deyarkaroon.ir/vdciqvazzt1az52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما