يکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
کد مطلب : 116201
جالب است ۰

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،ندا فرح بخش با بیان اینکه تخم مرغ به عنوان یک ماده غذایی سالم و مقوی و منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها واملاح ضروری هموار مورد توجه بوده است، گفت: پروتئین‌ها، بلوک‌های ساختمانی زنده‌ای هستند که برای تقویت، ترمیم ماهیچه‌ها و بافت‌ها ضروری هستند و به طور کلی یک تخم‌مرغ حاوی حدود ۶٫۳ گرم پروتئین است. یک تخم مرغ حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی از جمله پروتئین، اسید‌های چرب امگا ۳ و ۶، کلسترول، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین‌های گروه ب،  کلسیم، منیزیم، گوگرد، فسفر، روی، سلنیوم و آهن است.
وی افزود: پروتئین و اسید‌های آمینه موجود در تخم مرغ با کیفیت‌ترین نوع پروتئین در میان همه مواد غذایی است و به دلیل ارزش بالای بیولوژیکی آن کیفیت سایر پروتئین‌ها را نسبت به آن می‌سنجند. بخش اصلی سفیده تخم مرغ پروتئین و اسید‌های آمینه است، به همین جهت سفیده تخم مرغ یکی از مواد غذایی محبوب در ورزشکاران است و حتی بسیاری از پودر‌های پروتئین از سفیده تخم مرغ تهیه می‌شوند.
فرح بخش با بیان اینکه زرده تخم مرغ علاوه بر پروتئین حاوی کلسترول، ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان است و در حقیقت در مصرف باید حد اعتدال را نگه داشت، ادامه داد: تخم مرغ فواید و خواص شگفت انگیز برای سلامتی دارد، زیرا غنی از مواد مغذی است و پروتئین با کیفیت عالی ارائه می‌کند، همچنین سطح کلسترول خوب را بهبود می‌بخشد و به افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا همان کلسترول خوب کمک می‌کند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز تخم مرغ را منبع عالی ویتامین D دانست و اضافه کرد: زرده تخم مرغ یکی از معدود غذا‌هایی است که به طور طبیعی حاوی ویتامین D است و با توجه به این‌که نزدیک به یک‌چهارم بزرگسالان از کمبود خفیف یا متوسط ویتامین D رنج می‌برند، تخم‌مرغ می‌تواند کمک بزرگی به تامین ویتامین دی آنها کند. ضمن اینکه سیر کننده است و به مدیریت وزن کمک می‌کند. باتوجه به اینکه تخم‌مرغ نسبتا کم کالری و منبع غنی پروتئین با کیفیت است، بنابراین یکی از بهترین گزینه‌های غذایی برای کمک به مدیریت وزن محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه تخم مرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین‌دار است، گفت: کولین یک ماده مغذی مهم است که در کبد ساخته می‌شود، با این حال از آن‌جایی که اکثر مردم کولین کافی برای تامین نیاز‌های روزانه دریافت نمی‌کنند با خوردن تخم مرغ می‌توانند این ماده غذایی را به بدنشان برسانند، همچنین منبع خوبی از امگا ۳ است، امگا ۳ انواع خاصی از اسید‌های چرب اشباع نشده چندگانه هستند و خانواده‌ای از چربی‌های ضروری برای بهبود عملکرد غشای سلولی از سلامت قلب و مغز گرفته تا محافظت از چشمان به شمار می‌روند و از آن‌جایی که بدن مقدار محدودی امگا ۳ را به تنهایی تولید می‌کند، مصرف فعال آنها از طریق منابع غذایی مختلف مفید است.
فرح بخش می‌گوید: تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که برای چشم مفید است، همچنین حاوی طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین A، ویتامین E و سلنیوم است که همگی به عنوان آنتی اکسیدان‌های مهم در حمایت از سلامت چشم، عملکرد شبکیه و کاهش دید با افزایش سن عمل می‌کنند، ضمن اینکه به افزایش دریافت مواد مغذی برای پیری سالم کمک می‌کند، تخم مرغ یک منبع در دسترس، مقرون به صرفه و به‌راحتی قابل هضم از پروتئین باکیفیت عالی و ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است که آن را به یک منبع غذایی خوب برای داشتن رژیم غذایی ایده‌آل افراد مسن تبدیل می‌کند.
وی می‌گوید: تخم مرغ می‌تواند به سلامت روان کمک کند، ترکیب ویتامین B ۲، B ۱۲، کولین، آهن و تریپتوفان موجود در تخم مرغ همگی در کاهش خطر اضطراب، علائم افسردگی و کمک به خواب طبیعی نقش  دارند.
این کارشناس تغذیه ارتباط تخم مرغ با کاهش خطر بیماری قلبی، کمک به بهبود حافظه، تقویت عضلات، تاثیر در سوزاندن کالری را از دیگر خواص تخم مرغ برشمرد و افزود: این خوارکی شگفت انگیز به تقویت برنامه غذایی گیاهخواران کمک می‌کند، زیرا علاوه بر منبع عالی پروتئین و تامین ویتامین‌های A و D، طیف وسیعی از ویتامین‌های گروه B، فسفر، سلنیوم و ید را در خود دارد که برای افراد گیاهخوار تامین آنها صرفا با گیاهان میسر نیست، پس گیاهخواران با خوردن تخم مرغ کمک موثری به سلامت خود می‌کنند، همچنین در تقویت سلامت پوست موثر است.
چند نکته مهم درباره تخم مرغ
ندا فرح بخش بر خودداری از زیاده روی در مصرف تخم مرغ خام تاکید کرد و گفت: مواد مغذی در تخم مرغ خام جذب بدن نمی‌شوند و مانع جذب بعضی از مواد مغذی موجود در سایر غذا‌ها از جمله ویتامین B۱ نیز می‌شود، همچنین در تخم مرغ خام ممکن است نوعی باکتری بیماری زا بنام سالمونلا وجود داشته باشد. باکتری سالمونلا در انسان باعث تورم معده و روده، اسهال خونی، استفراغ، سردرد، بی‌حالی و درنهایت زمین گیری می‌شود. عفونت با باکتری سالمونلا پس از خوردن غذاهایی نظیر گوشت، شیر تازه یا تخم‌مرغ خام یا آشامیدن آب آلوده به این باکتری ایجاد می‌شود و باکتری سالمونلا در شرایط انجماد مواد غذایی زنده می‌ماند، ولی با پختن کامل از بین می‌رود.

 
https://deyarkaroon.ir/vdciuqazzt1azr2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما