چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۳
کد مطلب : 106081
جالب است ۰
وزير كشور گفت: مديران بحران اطلس جامع از وضعيت بحران‌ها، امكانات، تجهيزات، ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي منطقه خود را آماده كنند تا در صورت مواجهه با هر نوع حادثه مترقبه يا غيرمترقبه آمادگي كامل داشته باشند.

 ايرنا، احمد وحيدي روز چهارشنبه در جمع مديران بحران استان هاي كشور افزود: مساله دانش در حوزه مديريت بحران اهميت بسياري دارد تا مديران كل اين بخش همواره نسبت به دانش روز و با بهره گيري از تجهيزات موجود بتواند اقدامات لازم و كافي را انجام دهند.

وي يادآورشد: مديريت بحران از سازمان هاي بسيار مهم است كه بنا به تاكيدات رهبر معظم انقلاب شكل گرفته و اهميت وافري در پيشگيري، پيس بيني، اقدام و بازسازي بعد از اقدام دارد و در همه اين چهار مرحله بسيار فعال باشد.

وحيدي اظهار كرد: تسلط و آمادگي كامل در اين چهار مرحله با اتكا به دانش روز، مديران بحران را قادر مي سازد تا در لحظات سخت آماده تصميم گيري سريع و درست را داشته باشند و بتوانند بهترين واكنش را براي مديريت شرايط نشان دهند.

وزير كشور با تاكيد بر تعريف بحران ها با درجه بندي، شناسايي ظرفيت هاي دولتي و خصوصي براي ايجاد بانك اطلاعاتي و برگزاري مانورهاي متعدد و مستمر در زمينه حوادث گوناگون گفت: داشتن اطلس مخاطرات براي تك تك بحران هاي منطقه اي، كمك مي كند تا براي آنها واكنش مناسب انجام گيرد و تجهيزات مورد نياز به موقع بسيج شود.

وي به چهار مخاطره سيلاب، سازه هاي ناپايدار، مراكز پر خطر و زلزله به عنوان حوادث فراگير و پر تكرار در سطح كشور اشاره و خاطرنشان كرد: براي جلوگيري از بحث سيلاب ها بايد لايروبي رودخانه ها و انحار با جديت دنبال و آبخيردازي نيز براي توزيع سيلاب در مناطق بالادستي فعال شود.

وحيدي ادامه داد: در حوره آتش سوزي، نقاطي كه بيشتري تجربه آتش سوزي را دارند بايد شناسايي و تجهيزات آتش نشاني در شهرها يا روستاهاي نزديك به آن مستقر شود تا در مواقع لزوم به سرعت براي اطفاي حريق وارد عمل شد.

وزير كشور با بيان اينكه پيش بيني و اجراي اقدامات لازم براي جلوگيري از آتش سوزي از اكنون بايد انجام گيرد و براي فصل گرما موكول نشود، اعلام كرد: براي تامين هلي كوپتر با ارتش مذاكراتي داشته ايم تا به عنوان پرواز در شب براي مهار آتش سوزي هاي در صورت ضرورت وارد عمل شود و حتي براي مقابله با آتش سوزي، پهباد، هلي كوپتر و هواپيماي آتش نشان را به توسعه داد.

وي بر لزوم شناسايي سازه هاي ناپايدار در سطح شهرها تاكيد و اضافه كرد: در مورد ايمن سازي سازه هاي نا ايمن بايد مراقبت شود، معاونت عمراني پيگيري مي كنند اما مديريت بحران بايد دغدغه اش را داشته باشد و اقدام به موقع كند.

وحيدي خواستار ساماندهي و درجه بندي مراكز پرخطر فعال در سطح شهرها شد و افزود: اماكن پر خطر مناطقي در سطح شهرهاست كه در صورت انفجار يا نشت گاز و مواد شيميايي و سمي مي تواند افراد بسياري را درگير كند از همين رو بايد به سرعت براي جابجايي آنها از وسط شهرها اقدام شود.

وزير با بيان اينكه در زمينه مناطق پر خطر مديريت بحران و پدافند غير عامل مي توانند همزمان و هماهنگ عمل كنند تا اقدامات پيشگيرانه و عملياتي داشته باشند، تاكيد كرد: اين مراكز بايد شناسايي، درجه بندي و در سامانه اطلاعاتي حريم آنها تعيين و نحوه مديريت بحران در آنها بررسي شود تا در صورت مواجهه با حادثه در اين مراكز بتوان به سرعت واكنش لازم را انجام داد.

وي حادثه پر تكرار ديگر در كشور را بحث زلزله خواند و بر لزوم برگزاري رزمايش، مانور و آماده سازي تمامي تجهيزات مورد نياز براي مواجهه به موقع، سريع و مناسب با آن تاكيد كرد.

وحيدي با بيان اينكه بايد براي اتفاقات مختلف برنامه روشني داشت و مرتب براي مواجهه مناسب با آن تمرين نرم افزاري، سخت افزاري، عملياتي و ميداني داشت، تصريح كرد: بابت اسكان موقت و دائم زلزله زدگان نيز از هم اكنون بايد كمبودها و ظرفيت ها را شناسايي كرد تا در زمان مواجهه با اين مساله، بتوان زلزله زدگان را به سرعت اسكان داد.

وزير كشور نكته حساس ديگر در مواجهه با بحران را نحوه اطلاع رساني دانست و گفت: در شرايط بحران اطلاع رساني مناسب بايد اتفاق بيفتد. بايد مراقبت كرد چون شرايط بحراني است، مردم حساس مي شوند و بايد اطلاع رساني حساس به موقع و صحيح رخ دهد.

به گفته وي يك بخشي از اقدامات مربوط به مسائل مالي است كه بيشتر بايد روي پشگيري و صندوق بيمه حوادث هم كار كرد.

https://deyarkaroon.ir/vdcdj90ffyt0zz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما