فرودگاه ۱۸۰ هكتاري شهرستان سقز كه تا پيش از دولت سيزدهم ۶۳ درصد پيشرفت فيزيكي داشت، همزمان با سفر رئيس جمهوري و هيئت دولت در هفته جاري به استان كردستان به بهرهبرداري ميرسد.
ايرنا، مردم سقز، دومين شهرستان پرجمعيت استان كردستان پس از ۲۷ سالها انتظار شاهد تكميل و بهرهبرداري از فرودگاه شهداي سقز خواهند بود.
حدود ۲۷ سال از آغاز مطالعات پروژه احداث فرودگاه شهداي سقز ميگذرد؛ به طوري كه مطالعات احداث اين فرودگاه از سال ۱۳۷۵ آغاز و تا سال ۱۳۸۴ مطالعات ادامه داشت و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰ ميليارد ريال براي پروژه هزينه شد، اما در نهايت كار به جايي رسيد كه پيمانكار و مشاور پروژه كنار گذاشته و اجراي اين پروژه متوقف شد.
پس از چند سال وقفه، از سال ۱۳۹۶ پروژه احداث فرودگاه شهداي سقز با انعقاد تفاهمنامهاي به شركت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران واگذار شد و اين پروژه تا پايان دولت دوازدهم به ۶۳ درصد پيشرفت فيزيكي رسيد.
بر اساس اين گزارش، در تيرماه سال ۱۴۰۰ و در واپسين روزهاي دولت دوازدهم فرودگاه شهداي سقز با حدود ۶۳ درصد پيشرفت به صورت ناقص افتتاح شد، ولي از آن زمان تا كنون حتي يك پرواز هم در آن انجام نشده و به دليل اينكه به صورت ناقص افتتاح شده امكان هيچ كارايي نداشت.
دولت قبل در حالي اين فرودگاه را در واپسين روزهاي عمر خود افتتاح كرد كه فرودگاه شهداي سقز مجهر به برج مراقبت پرواز هم نبود و امكان نشست و برخاست هواپيما را نداشت.
با روي كار آمدن دولت سيزدهم و پس از عمليات جهادي و تخصيصي كه پيرو دستور ويژه رئيس جمهوري براي تكميل و بهرهبرداري از فرودگاه شهداي سقز انجام شد و ساخت اين فرودگاه توسط مهندسان ايراني با ۱۸۰ هكتار مساحت و ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت ترمينال به اتمام رسيده است.
باند فرودگاه شهداي سقز ۲ هزار و ۶۰۰ متر طول دارد و ۴۵۰ متر تاكسي وي، دو هزار و ۵۰۰ متر مساحت پاركينگ، يك هزار و ۳۰۰ متر روشنايي معابر، برج مراقبت، دستگاههاي كمك بازرسي و ساختمان پليس از ديگر ويژگيهاي اين فرودگاه است.
اين پروژه در طول كمتر از دو سال در دولت سيزدهم و با تزريق اعتبار لازم تكميل شده و قرار است در دومين سفر رئيس جمهور و هيات دولت به استان كردستان كه اين هفته انجام ميشود با انجام نخستين نشست و برخاست هواپيما مورد بهرهبرداري قرار بگيرد.
با بهرهبرداري از اين فرودگاه حدود يك و نيم ميليون نفر از شهرهاي شمالي استان كردستان از جمله بانه، سقز، ديواندره و شهرهاي جنوبي آذربايجان غربي همانند بوكان، شاهيندژ، تكاب، مهاباد، سردشت و پيرانشهر از خدمات حمل و نقل هوايي بهرهمند خواهند شد.
به گزارش ايرنا، آيت الله سيد ابراهيم رئيسي در دور نخست سفر خود ۱۷ تيرماه سال ۱۴۰۱ به استان كردستان سفر كرد، رييس جمهور قرار است در دور دوم سفرهاي استاني روزهاي پنجشنبه و جمعه اين هفته يعني ۱۱ و ۱۲ آبان مهمان مردم كردستان باشد.
رييس جمهور پاييز سال گذشته نيز در سفر ديگري براي افتتاح پروژه انتقال آب سد آزاد به سنندج به اين شهر سفر كرده بود و سفر روز پنجشنبه سومين سفر وي در كمتر از ۱۸ ماه محسوب ميشود.