مديركل دفتر آزمايشگاه سازمان زمينشناسي و اكتشافاتمعدني كشور با بيان اينكه اين سازمان پس از ۶۰ سال اقدام به بهسازي و نوسازي زيرساختهاي آزمايشگاههاي خود كرد، گفت: بهسازي و نوسازي زيرساختهاي آزمايشگاهي موجب افزايش ۵۰ درصدي عملكرد آناليز مواد معدني ميشود.
ايسنا، هيلا نيلويل از آزمايشگاه سازمان زمينشناسي بهعنوان يكي از مهمترين مراكز تحقيقاتي و خدماتي كه در بخش زمينشناسي در ايران شناخته ميشود، ياد كرد و گفت: با طراحي فضاها و اتمام مراحل بهروز رساني تجهيزات پيشرفته آزمايشگاهي انتظار ميرود عملكرد كاري در اين آزمايشگاه به بيش از ۵۰ درصد افزايش يابد.
نيلويل با بيان اينكه بازسازي آزمايشگاهها شامل تعويض تجهيزات قديمي و نامناسب با تجهيزات پيشرفته و مدرن، تغييراتي در طراحي و ساختمان آزمايشگاه، ساخت و بازسازي فضاهاي جديد است، اظهار كرد: اين بازسازيها باعث بهبود شرايط كاركرد و افزايش كارايي در بخشهاي مختلف آزمايشگاههاي سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور شده و به عنوان يك قدم مهم در جهت توسعه صنعت آناليز مواد معدني و زمينشناسي در كشور محسوب ميشود.
وي با اشاره به پروژههاي تحولي اين سازمان كه از مهر ماه سال ۱۴۰۰ در خراسانجنوبي آغاز شد، گفت: در اين طرح بيش از ۲۰۰ هزار نمونه حاصل از عمليات اكتشافي و زمينشناسي برداشت شد كه به تدقيق آناليز نمونههاي معدني نياز داشت.
مديركل دفتر امور آزمايشگاهها و خدمات فني سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور، افزود: با ادامه طرح تحول زمينشناسي و اكتشاف ذخاير معدني در استانهاي مختلف، افزايش راندمان كاري در آزمايشگاههاي آناليز مواد معدني احساس شد كه بر همين اساس سازمان زمينشناسي و اكتشافاتمعدني كشور پس از ۶۰ سال اقدام به بهسازي و نوسازي زيرساختهاي آزمايشگاههاي خود كرد.
وي با بيان اينكه آزمايشگاههاي آناليز مواد معدني در سازمانهاي زمينشناسي، نقش بسيار مهمي در تحقيقات و بررسيهاي نمونههاي معدني و زمينشناسي دارد، تصريح كرد: اين آزمايشگاهها با استفاده از تجهيزات پيشرفته و مدرن، قادر است نمونههاي معدني را آناليز و تجزيه و تحليل كند و اطلاعات مفيدي درباره خصوصيات فيزيكي، شيميايي و معدني آنها در اختيار متخصصان قرار دهد.
به گفته نيلويل، از جمله فعاليتهاي اصلي آزمايشگاه آناليز مواد معدني زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور ميتوان به تجزيه و تحليل نمونههاي سنگ، خاك، آب و مواد معدني براي متخصصان سازماني و ساير محققان و صنعتگران اشاره كرد.
وي با تاكيد بر اينكه معدن و زمينشناسي از جمله صنايع استراتژيك كشور محسوب ميشود، خاطرنشان كرد: وجود آزمايشگاه زمينشناسي كشور اهميت زيادي دارد و اين آزمايشگاه با ارائه اطلاعات دقيق و قابل اعتماد، به بخش صنعت و معدن و زمينشناسي كشور كمك ميكند تا بتواند تصميمات صحيحتر و بهينهتري در زمينه شناخت، استخراج و بهرهبرداري از منابع معدني بگيرد.
مديركل دفتر امور آزمايشگاهها و خدمات فني سازمان زمينشناسي و اكتشافاتمعدني كشور، افزود: وجود آزمايشگاه زمينشناسي در سازمانهاي زمينشناسي، به عنوان يك منبع اطلاعاتي قابل اعتماد و كارآمد ميتواند در توسعه صنعت معدن و زمينشناسي در كشور نقش بسزايي داشته باشد و به رشد و پيشرفت اين صنعت كمك كند.
نيلويل، بازسازي و بهبود شرايط آزمايشگاه سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور را موجب افزايش كارايي و بهبود شرايط كاركرد آزمايشگاهي عنوان كرد و گفت: دسترسي آزمايشگاه سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور به تجهيزات پيشرفته و مدرن روز ميتواند به رونق بخش صنعت و معدن كمك كند و در تحقيقات و بررسيهاي معدني و زمينشناسي نقش مؤثري داشته باشد.
به نقل از روابطعمومي سازمان زمينشناسي و اكتشافاتمعدني كشور، مراسم افتتاحيه فاز ۲ بازسازي آزمايشگاههاي سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور امروز با حضور دكتر عليرضا شهيدي، معاون وزير صمت و رئيس اين سازمان و جمعي از معاونان، مديران و كارشناسان برگزار شد.