معاون پرستاري وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعيت نيروهاي پرستاري در مراكز بهداشتي و درماني كشور، توضيحاتي داد.
خبرگزاري مهر، عباس عبادي، در برنامه سلام تهران، گفت: طبق سه فرمول، نسبت پرستار به تخت، نسبت به جمعيت و تعداد پرستار به پزشك، در كشورمان بيشترين استفادهاي كه از پرستار ميشود در حوزه درمان است. در حالي كه در ساير كشورها از پرستاران در حوزه پيشگيري و بهداشت هم استفاده ميشود.
وي افزود: عموماً محاسبات بر اساس نسبت پرستار به تخت است، پرستاري حرفهاي ما به تخت ۹ دهم است. يعني به ازاي هر يك تخت بيمارستاني، ۹ دهم پرستار و گروه پرستاري ما ۱.۲ دهم، استاندارد كشوري ما ۱.۸ دهم است اگر ۱.۲ دهم را با ۱.۸ دهم مقايسه كنيم، كمبود پرستار يا كمبود گروه پرستاري مشخص خواهد شد.
عبادي ادامه داد: در سه مرحله بايد اين پديده را بررسي كنيم بخش اول بحث تربيت است كه ما سالانه با توجه به كمبودي كه گفتم سال گذشته ۸ هزار و ۸۰۰ نفر جذب دانشجوي رشته پرستاري داشتيم با احتساب اتاق عمل و هوشبري تقريباً ۱۱ هزار نفر، در سال جاري بالغ بر ۱۰ هزار نفر رشته پرستاري با احتساب اتاق عمل و هوشبري نزديك به ۱۴ هزار نفر جذب دانشجو در گروه پرستاري داشتيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه همه فارغ التحصيلان وارد بازار كار ميشوند، گفت: بازار آمادگي جذب همكاران ما را دارد ماهيت حرفهاي، چون عموماً بانوان از اين رشته بيشتر استقبال ميكنند در حال حاضر شاغلين ما ۷۵ تا ۷۶ درصد خانمها كه طبيعتاً در جذب دانشگاهي هم استقبال بانوان بيشتر است.
معاون پرستاري وزارت بهداشت در همين زمينه افزود: منتهي آيا اينكه بانوان همه مايل به اشتغال و ادامه كار بعد از فارغ التحصيلي هستند در كشور ما نسبت به كشورهاي ديگر اين تمايل به لحاظ چه ذهني و چه به لحاظ فرهنگي در بانوان كم است. دوم اينكه خيلي از فارغ التحصيلان ممكن است در محل زندگي اگر كار پيدا نكنند نياز باشد در شهر ديگري جذب و استخدام باشند اين تمايل از طرف بانوان كمتر است ترجيح شان اين است كه در محل زندگي شان شغل داشته باشند.
عبادي با عنوان اين مطلب كه جنس كار در حرفه پرستاري سخت و طاقت فرسا است، ادامه داد: پرستاران، بيشترين حضور در بيمارستانها را دارند.