معاون درمان سازمان تأمين اجتماعي اعلام كرد در ماههاي اخير با اخذ مصوبه از هيأتمديره و همكاري معاونتهاي توسعه مديريت و مالي، تبديل وضعيت استخدامي پزشكان انجام شده است.
ايسنا، دكتر مهدي اسلامي در آيين گراميداشت روز پزشك، روز داروساز و روز كارمند در سازمان تأميناجتماعي كه با حضور ميرهاشم موسوي مديرعامل اين سازمان، محمد رئيسزاده، رئيس سازمان نظام پزشكي كشور، معاونان و مديران سازمان تأميناجتماعي و جمعي از كاركنان بخشهاي مختلف بيمهاي و درماني اين سازمان در محل مجتمع فرهنگي ورزشي نگين غرب تهران برگزار شد، با بيان اينكه پزشكان قوه محركه نظام سلامت و درمان كشور هستند، گفت: حفظ و نگهداشت پزشكان مسئله مهمي است، مديرعامل سازمان هم در خصوص ماندگاري پزشكان در مراكز درماني ملكي تأكيد ويژهاي دارند و در ماههاي اخير موفق شديم با اخذ مصوبه از هيئتمديره و همكاري معاونتهاي توسعه مديريت و مالي تبديل وضعيت استخدامي پزشكان را انجام دهيم.
وي ادامه داد: همچنين موفق شديم براي اولين بار در تاريخ اين سازمان نظام پرداخت پزشكان را اصلاح كنيم. هر ميزان فاصله تعرفهها در بخش درمان تأميناجتماعي با تعرفههاي مورد عمل در ديگر مراكز درماني كاهش يابد قطعاً در كيفيت خدمات درماني اين سازمان مؤثر است و بيمهشدگان از آن منتفع ميشوند.
اسلامي با تقدير از زحمات پزشكان و داروسازاني كه در سازمان تأمين اجتماعي خدمت ميكنند، گفت: جامعه پزشكي سازمان تأميناجتماعي نهايت سختكوشي و تلاش را در رسيدگي به بيماران و بيمهشدگان اين سازمان كه غالباً از اقشار شريف كارگر هستند، بهكار ميگيرند.
وي از سازمان تأميناجتماعي بهعنوان دومين ارائهكننده خدمات درماني و نخستين خريدار خدمات درماني در كشور ياد كرد و گفت: سازمان تأمين اجتماعي در دو بخش درمان مستقيم و غيرمستقيم فعاليت ميكند و ۵۰ هزار پرسنل درماني دارد كه از اين تعداد ۸۰۰۰ نفر پزشك و ۱۷ هزار نفر پرستار هستند.
معاون درمان سازمان تأميناجتماعي افزود: در سال گذشته ۸۵۳ هزار نفر در مراكز درماني ملكي اين سازمان بستري شدند و ۴۷۰ هزار عمل جراحي در بيمارستانهاي سازمان تأميناجتماعي انجام شد و ۱۴۰ ميليون مراجعه سرپايي نيز ثبت شد. در بخش درمان غيرمستقيم (مراكز طرف قرارداد) نيز با ۵۳ هزار پزشك و مركز درماني طرف قرارداد هستيم كه بيمهشدگان در مراجعه به آنها فقط فرانشيز پرداخت ميكنند.
وي به اقدامات شاخص معاونت درمان سازمان تأميناجتماعي در دو سال گذشته اشاره كرد و افزود: تقويت نظام ارجاع و راهاندازي كلينيكهاي ديابت در مراكز درماني اين سازمان اجرا شد و فرانشيز در شهرهايي كه مركز درماني ملكي نداريم براي بيمهشدگان صفر شد و همچنين هزينهها براي بيمهشدگان بالاي ۶۵ سال در هنگام مراجعه به مراكز درماني دولتي هزينهها رايگان است. در بخش توسعه كمي و كيفي مراكز وخدمات پيشرفتهاي خوبي داشتيم و اميدواريم با توسعه كمي و كيفي خدمات و مراكز رضايت بيمهشدگان را جلب كنيم.
ميرهاشم موسوي، مديرعامل سازمان تأميناجتماعي نيز در اين مراسم، نعمت خدمت در سازمان تأميناجتماعي را به سبب مأموريت اين سازمان در خدمت به بالغ بر ۵۰ درصد از جمعيت كشور، توفيقي الهي توصيف كرد و از تلاشهاي مديران و كاركنان اين سازمان براي توسعه و تسهيل خدمات قدرداني كرد.
وي با گراميداشت روز پزشك، داروساز و روز كارمند و همچنين تقدير از شهداي مدافع سلامت و شهداي دولت، گفت: هر كسي در مقام و حرفه خود بتواند تكليف خودش را در جهت خدمترساني به مردم انجام دهد، به تعبيري كار او تقدس و ارزشي معنوي پيدا ميكند.
وي با اشاره به حديث «العلم علمان، علم الاديان و علم الابدان» گفت: اينكه در آيين ما و در احاديث و روايات منقول از ائمه معصومين (ع)، علم ابدان در كنار علم دين قرار گرفته است، نشان از اهميت ذاتي علم پزشكي دارد و شايد يكي از علل تقدس اين حرفه اين است كه به شكل مستقيم، مظهر بخشي از صفات خداوندي است. در علم پزشكي، موضوع علم مستقيماً انسان و خلقت با عظمتي است كه خداوند بابت آن به خود لقب احسنالخالقين داده است. هدف علم پزشكي، ارتقاي سلامت و نجات جان اين انسان و حفظ سلامت او در شرايط سخت و بحراني است كه بسيار اهميت دارد.
مديرعامل سازمان تأميناجتماعي افزود: اين بسيار مهم است كه ما بايد سعي كنيم تقدس و ارزش كار پزشكي را حفظ كنيم و نگذاريم از اين حرفه تقدسزدايي شود. اهميت اين علم را ميتوان از آنجا دريافت كه در دين ما تأكيد شده كسي كه يك انسان را نجات دهد مانند آن است كه كل عالم را نجات داده است. اين شغل با صفات ربوبي نسبت دارد كه آن را مقدس كرده است. كسي كه دوستدار خداست، دوستدار مردم هم هست.
موسوي همچنين گفت: پزشكان عزيز ما بارها نشان دادهاند كه حاضرند تا پاي جانشان براي مردم هزينه كنند؛ چيزي كه ما در دوران همهگيري كرونا به چشم ديديم كه چه ايثارگريها و رشادتهايي در خط مقدم جبهه سلامت خلق كردند.
مديرعامل سازمان تأميناجتماعي افزود: متأسفانه گاهي ما به علل مختلف دچار غفلت ميشويم و آنگونه كه بايد دستاوردهاي بزرگ نظام اسلامي در حكمراني و ارتقاي وضعيت سلامت و رفاه جامعه را نتوانستهايم براي مردم تبيين كنيم. بايد همواره به ياد داشته باشيم كه روزي در حوزه خدمات سلامت كجا بوديم و الان كجا هستيم؟ زماني عدهاي تحت عنوان پزشك هندي و پاكستاني در اين كشور كار طبابت را بر عهده داشتند اما الان در چه جايگاهي هستيم؟
موسوي با اشاره به رويكرد دولت مردمي سيزدهم در توجه بيش از پيش به جامعه پزشكان گفت: ظرفيت بخش درمان سازمان تأميناجتماعي از ابتداي دوره فعاليت اين سازمان تا به حال به حدود ۱۰ هزار تخت بيمارستاني رسيده و اكنون ۶ برابر اين عدد در نظام سلامت براي رفاه مردم در حال آمادهسازي است. اينها اتفاقات بسيار بزرگي است كه نبايد به سادگي از آنها عبور كرد.
مديرعامل سازمان تأميناجتماعي ادامه داد: يكي از ويژگيهاي برجسته درمان مستقيم سازمان تأميناجتماعي، ارائه خدمت سلامت و درمان رايگان است. همين الان در تأميناجتماعي بالغ بر ۱۳۳ پروژه در حال طراحي و ساخت است و تا زماني كه به نقطه تعادلي در درمان مستقيم و غيرمستقيم برسيم، اين روند توسعه را با قوت و قدرت ادامه ميدهيم.
موسوي با اشاره به نقش نيروي انساني در تحقق دستاوردهاي بزرگ سازمان تأميناجتماعي و تجليل از همه كاركنان اين سازمان گفت: قابل قبول نيست كه سيستمي ادعا داشته باشد نيروي انساني مهمترين عنصر و عامل اصلي حركت سازمان است، اما امينت شغلي و آينده و آسايش و معيشت را براي نيروي انساني فراهم نكند. سازمان تأميناجتماعي سازماني درآمد - هزينهاي است كه بايد خدمات متنوعي ارائه كند و امروز اعلام ميكنيم كه با زحمات همه همكاران در همه بخشها، افق آينده سازمان روشن و اميدواريبخش است و در اين شرايط بايد به تأمين نيازها و پاسخگويي به خواستههاي به حق همكاران توجه ويژه داشت تا مسير رو به رشد و توسعه استمرار پيدا كند.
مديرعامل سازمان تأميناجتماعي ادامه داد: ما سازمان را با شرايطي تحويل گرفتيم كه هر ماه فقط براي پرداخت حقوق مستمريبگيران آن هم رقم ۲۷ تا ۲۸ هزار ميليارد توماني؛ چهار تا پنج هزار ميليارد تومان كسري نقدينگي وجود داشت و علاوه بر آن ۱۰۶ هزار ميليارد تومان بدهي انباشته شده از سال ۹۳ تا ۱۴۰۰ داشتيم اما امروز با تلاش و همراهي همكاران بخشهاي مختلف، ما مفتخريم و اعلام ميكنيم پنج ماه از سال را با پرداخت ۴۰ هزار ميليارد تومان تعهدات در هر ماه و بدون ريالي استقراض از نظام بانكي پشت سرگذاشتهايم. اين لطف خدا و بعد از آن، كار سازماني همدل است كه همه بخشهاي مختلف آن با هماهنگي، رويكرد تحولي پيدا كردند.
بهگزارش روابط عمومي سازمان تأمين اجتماعي، در اين مراسم كه با حضور پزشكان و داروسازان نمونه بخش درمان تأميناجتماعي و با هدف تجليل از كادر پزشكان و داروسازان شاغل در مراكز درماني اين سازمان برگزار شد، دكتر محمد رئيسزاده، رئيس سازمان نظام پزشكي نيز گفت: روز پزشك را كه مصادف با زادروز حكيم ابنسينا است به طبيان حاذق و شريف كشور تبريك ميگويم و همچنين زادروز دانشمند برجسته ايراني محمد بن زكرياي رازي را كه به نام روز داروساز نامگذاري شده است به تمامي داروسازان پرتلاش كشور تبريك عرض ميكنم.
رئيسزاده با بيان اينكه اهميت دادن به اسطورهها و مفاخر كشور بهعنوان سند دانايي و توانايي جامعه، با غرور و هويت و خودباوري ملتها در ارتباط است، اظهاركرد:: متأسفانه كمتر در جامعه به دانشمندان بزرگي مانند رازي و ابنسينا پرداخته شده و مطالب و تحقيقات در شأن اين دانشمندان كمتر يافت ميشود. وظيفه داريم دانشمندان بزرگي مانند ابنسينا را به مردم و عليالخصوص دانشجويان معرفي كنيم. حكيم بوعلي سينا در علم پزشكي جايگاه بزرگي دارد و انديشمندان غربي حكيم ابن سينا و كتاب قانون وي را در كانون توجه دارند.
وي با اشاره به فرمايش حضرت امام خميني(ره) درخصوص ابنسينا كه فرمودند همانند ايشان كسي نيامده است، افزود: بوعلي سينا سابقه پزشكي كشور است و بايد به آن افتخار كنيم. در حال حاضر نيز پزشكان لايق و توانمند فراواني در كشور داريم و در هشت سال دفاع مقدس پزشكان نيز نقش خود را به خوبي ادا كردند.
رئيسزاده گفت: ۸۰۰۰ پزشك و ۷۰۰ داروساز در بخش درمان سازمان تأميناجتماعي فعاليت ميكنند و از مسئولان اين سازمان و همه مسئولان كشور انتظار داريم به مسائل و مشكلات اين قشر كه ضامن سلامت جامعه هستند، توجه بيشتر و جديتري شود.
در اين مراسم همچنين ابوالفضل عفتنژاد، معاون توسعه مديريت و منابع انساني سازمان تأميناجتماعي نيز در اين مراسم با تبريك روز كارمند و گراميداشت ياد و خاطره شهداي دولت و شهداي مدافع سلامت، گفت: در اواخر سال گذشته، از هيئتامناي سازمان مصوبه تبديل وضعيت پزشكان قرارداديِ همكارِ سازمان به پيماني، اخذ شد. اكنون هم پيگير هستيم كه اين ضابطه تداوم داشته باشد تا بتوانيم به تبديل وضعيت اين عزيزان ادامه دهيم.
معاون توسعه مديريت و منابع انساني سازمان با تأكيد بر اينكه پزشكان موتور محركه درمان هستند و حتماً بايد در زمينه جذب پزشكان تسهيلگري اتفاق افتد، گفت: مبناي پرداخت بخش درمان تأميناجتماعي به پزشكان، تعرفه دولتي است و نه تعرفه عمومي غيردولتي. ولي با استفاده از قوانين و مصوبات هيئتوزيران، تلاش كرديم و اين تعرفه را براساس افزايش عملكرد پزشكان ارتقا داديم و ضريب پرداختي را بالاتر برديم. امسال ما در كف پرداختي به پزشكان عمومي ۳۰ درصد افزايش داشتيم كه با در نظر گرفتن رشد ۳۰ درصدي تعرفه، اين رقم بيش از ۹۰ درصد افزايش نسبت به سال گذشته داشته است.
وي ادامه داد: براي پزشكان متخصص با شيب بيشتر افزايش اتفاق افتاد، چون از قبل هم مقداري عقبافتادگي در اين زمينه داشتيم و لذا سعي كرديم با هماهنگي و همكاري بين معاونتي، اين مشكلات را حل كنيم تا امور رو به پيشرفت باشد.
معاون توسعه مديريت و منابع انساني سازمان تأميناجتماعي افزود: تاكنون كارهاي خوبي در حوزه نظام پرداخت همكاران پزشك اتفاق افتاده و از اين به بعد هم حتما هر جايي كه نياز به اصلاح مجدد و بهبود باشد، تلاش خواهيم كرد.
وي افزود: سازمان تأميناجتماعي به عنوان يك نهاد عمومي غيردولتي استقلال اداري، مالي و حقوقي دارد و هيچ رفتار انقباضي را در مسائل رفاهي و معيشتي همكاران نميپسنديم و جلوي فشارهاي بيروني احتمالي ايستادهايم. از استقلال سازمان به نفع همكاران استفاده خواهيم كرد و سعي ميكنيم در شرايط اقتصادي امروز، معيشت بهتري براي همكاران رقم بزنيم.